logo

19.6.2012 Heinäpoutaa odotellessa

Juhannus lähenee ja kuivaheinän teko aletaan heti, kun keli vaan sallii. Säilörehua ovat isännät jo kylillä tehneetkin, siinä kun kelit eivät ole aivan niin tarkkoja. Tänään ilma tuntuu sateiselta, eikä lämpöasteita näin aamupäivällä ole kuin 15. Hiukan epävakaata ilmaa on luvattu loppuviikoksikin, sinänsä ihan hyvä, jos vettä pikkuisen vielä ennen perjantaita ripsii, niin voimme hyvillä mielin polttaa juhannuskokon aattoiltana.

Isäntä teki rantaan myös sulkapallo- ja beach volley -kentät mökkiläisten käytettäviksi. Juhannusaatoksi kokoamme myös pienen tanssiparketin rantaan, jos haitarimusiikki alkaa jonkun tanssijalkaa kutkuttamaan.

Villisiat lähtivät tilaltamme lopullisesti pari viikkoa sitten. Viimeiset seitsemän emakkoa matkasivat Virroille, johon jo viime syksynä myimme muutaman emakon. Alli ja Frida sen sijaan käyskentelevät vielä talon päädyssä olevalla lohkolla.

Myös melkein kaikki lampaat ovat jo laitumella, viimeinen kymmenen porukka on vielä sisällä lampolassa, tälläkin viikolla on karitsoita syntynyt, enää 4 uuhta on tästä ryhmästä poikimatta.

Mökit on myyty lähes koko kesäksi. Ainoastaan uusi Lammashaan tupamme on vailla vuokralaisia. Sekin tosin on varattu juhannuksena, mutta muuten kesällä siellä on vapaata.

Lauantai-iltana menemme isännän kanssa tanssahtelemaan Vaskivedellä olevalle Myllyniemen lavalle. Siellä esiintyy emännän suosikki A. Aallon rytmiorkesteri.

Toivotaan perjantai-illaksi hyvää keliä ja suurta osallistujajoukkoa juhannusjuhlaamme!

- Menni -

villisiat