logo

24.8.2012 Syksyn saralla

Kesä on hujahtanut ohi, kesää odotellessa. Kelit eivät ole oikein suosineet, heinäpoutaa onneksi oli kokonaisen viikon ja saimme kuivat heinät tehtyä; viimeisiä paaleja kannettiin suojaan, kun sateet taas alkoivat. Heiniä tulikin niin runsaasti, että jos jollain sattuu olle tarvetta, niin voimme niistä vaikka osan myydä poiskin.

Viimeisten uuhien poikimisetkin sujuivat hyvin, karitsoita syntyi kaikkiaan 93 kpl. Nyt ensimmäiset odottelevat jo teuraskyytiä. Ostimme myös uuden pässin, Lukan. Luka on rygja. Rygja on norjalainen rotu, jolla on pitkät korvat ja pitkä roikkuva häntä. Saapa nähdä minkälaisia karitsoita ensi keväänä syntyy.

Myös meille itselle on tulossa perheenlisäystä; minulla on laskettu aika kymmenes helmikuuta. Jännityksellä odotamme, saammeko poika- vai tyttövauvan, emme aio sitä ultrassa etukäteen kysyä. Juhannuksen aikoihin kärsin kovasta pahoinvoinnista, mutta sen jälkeen kaikki on mennyt loistavasti. Vähän väsymystä on ollut, mutta siitäkin on selvitty päiväunilla.

Hippu ja Aamu odottelevat hirvestyskauden alkua. Jännittävää nähdä, kuinka koirat tulevana syksynä toimivat, kun ikääkin niille jo alkaa mukavasti karttua. Hirvitilanne täällä pohjois-Hämeessä vain on hiukan huono, joten ei ihan parasta aikaa ole uutta koiraa kouluttaa.

Toivottavasti syksyn kelit jatkuvat yhtä kauniina, kun ovat nyt alkaneet. Olen marjastellut ja sienestellyt paljon, marjoja, mehuja ja hilloja on kellari ja pakastin väärällään. Puolukatkin pian alkavat olla poimintavalmiita, sitten onkin talven taas jo hyvä tulla.

Huomasin, ettei sivuilla ole Hipun kuvaa ollenkaan, laitanpa senkin tähän loppuun.

- Menni -

ht yms 003