logo

25.1.2013 Jännitys ja odotus tiivistyy

Vielä ollaan yhtenä kappaleena. Laskettuun aikaan on enää reilut pari viikkoa. Kyllä jännittää. Valmistelut on lähestulkoon tehtynä, pinnasänky odottaa vielä paketissaan kokoamista, mutta jospa isäntä senkin saisi kokoon viikonlopun aikana.

Ensi viikolla haemme teurastamolta lihapalautukset. Karitsat menivät kuin kuumille kiville, viimeisille jouduin jo laittamaan varaukset seuraavaan erään. Pääsiäisen alle meille jäi vielä 10 karitsaa, toivottavasti vain saamme niille teurastusajan sovittua. Seuraavat myyntierät saammekin sitten valitettavasti vasta ensi syksylle, kunhan uudet tulokkaat syntyvät ja kesän ajan kasvavat. Odottelen uusia karitsoita viikolta 9 alkaen. Nyt uuhia on kuutisenkymmentä, joten karitsamäärä tulee olemaan hieman suurempi kuin viime keväänä.

Kesän mökkiviikotkin ovat herättäneet ihmisten mielenkiinnon. Lähes päivittäin on tullut uusia kyselyitä ja varauksiakin alkaa pikkuhiljaa ilmaantua. Niskalan mökkiä parannettiin vielä ennestään ja ekokäymälä vaihdettiin vesivessaan.

Olemme saaneet ely-keskukselta myönteisen päätöksen kehittämissuunnitelman tekemiseen sauna- ja kokoustilojen laajentamiseksi. Tarkoituksen olisi rakentaa tilojen yhteyteen keittiötilat ja lihan suoramyyntipiste, jolloin lihaa voisi olla ympäri vuoden tarjolla ilman etukäteisvarauksia. Rakentaminen aloitettaisiin tänä syksynä jos laskelmat näyttävät kannattavilta ja investointiin saataisiin ely-keskuksen tuki. Voi myös olla, että jos luvut näyttävät huonoa, emme projektiin ala ollenkaan.

Vauvan syntymä kuitenkin tässä keväällä hieman hiljentää pakostakin vauhtia, onneksi olen nyt loppuajasta ehtinyt huilailla ja työt ovat olleet paperivoittoisia.

Kesästä odotamme ja toivomme jälleen vilkasta, ainakin isännälle on jo työtilauksia pihatöiden osalta kertynyt jo mukavasti. Kevättä on kuitenkin vielä pitkän matkaa jäljellä, Niskalassa on paljon vapaita viikkoja, lähteekäpä viettämään laatuaikaa luonnon helmaan hiihdellen ja paljussa pulikoiden! Latuja teemme tarpeen mukaan lähialueille omalla moottorikelkalla ja latuhöylällä!

Liitteenä kuva tekemistäni huopatöppösistä, jotka tein tulevalle vauvallemme ja joita aion jatkossa valmistaa myyntiinkin omien lampaidemme villasta tietenkin!

- Menni -

tppset nettiin