logo

7.1.2014 Uusi vuodet - Uudet tuulet

Kiireisen syksyn jälkeen on ollut mukava hengähtää joulun ja uuden vuoden juhlinnan lomassa. Muutamat vapaapäivät tekevät ihmeitä kenelle tahansa.

Vaikka mitä on tapahtunut viime päivityksen jälkeen; on uutta pässiä, karitsoita, uutta rakennusta, vanhan laajennusta jne..

Aloitetaan vaikka lampolan kuulumisista. Syksyllä haimme Lukalle kaveriksi toisen rygja-pässin, Conny nimeltään. Tuttavallisemmin Juhani. Juhani tuli Viola Frediniltä Jyväskylän tuntumasta. Hän on syntynyt keväällä 2013 ja pässin töitä pääsee suorittamaan ensimmäisen kerran nyt tulevan kevään aikana. Juhani on musta ja toivommekin tällä konstilla saavamme katraamme pysymään edelleen kirjavana.

Uuden vuoden alla Ansa-uuhemme poiki yllätyskaritsat. Ilmeisesti loppukesällä oli joku karitsa tullut ennen aikojaan sukukypsäksi ja astunut tämän uuhen laitumella. Kolme innokasta tulokasta sulostuttavat meitä nyt lampolassa. Onneksi parin viikon päästä alkavat saada kavereitakin, kun varsinainen poikimakausi alkaa.

Noh, sitten rakennelmiin. Kokous- ja saunatilojen laajennus aloitettiin syksyllä. Saimme siis Ely-keskukselta tukea hankkeeseen ja nyt vanhoihin aittatiloihin on noussut juhlasali sekä pitokeittiö. Lattiavalun kuivuminen on vain ollut odotettua hitaampaa, ilmeisesti kosteista keleistä johtuen, joten lattiapinnat vielä tilasta uupuvat. Samaan tilaan tulee myös lihan suoramyyntipiste. Avajaisia toivottavasti päästään viettämään ennen pääsiäistä. Alla vähän kuvia projektin etenemisestä.

 joulukuu 2013 10400joulukuu 2013 10500joulukuu 2013 10800

 

 

Lisäksi vanhaan rehuaumaan on tehty katto. Näin ollen saamme lisää varastotilaa, kun pihamaat on nyt hyvä saada siistiksi juhlatilojen takia. Tässä kuvaa vielä siitäkin operaatiosta.

 lokakuu 01800

Rakennuslistalla on vielä savusauna, kehikko on valmiina jo vaarin pihassa tehtynä, kunhan saadaan rakennuslupa-asiat kuntoon, niin laitetaan mökki paikoilleen yhden altaan rannalle.

Kesällä olisi siis tarkoitus olla matkailuravintola ja savusauna valmiina ottamaan vieraita vastaan. Ravintolassa tullaan järjestämään erilaisia tilaisuuksia, kuten äitienpäivälounas yms. sekä asiakkaiden juhlia. Istumapaikkoja tulee kaikkiaan noin 50 ja terassille kesäjuhliin mahtuu vaikka satapäinen vierasjoukko.

Savusaunaa tullaan lämmittämään ryhmille sekä mökkivuokralaisille toiveiden mukaan.

Meidän Hilja-tyttömme on kasvanut huimasti. Hilja on kohta 11 kuukautta vanha ja oppi konttaamaan vähän ennen joulua. Hän on kovin kiltti ja iloinen lapsi ja äidin silmäterä. Tässä kuva hänestä:

 joulukuu 2013 136

Toivotamme jälleen kaikille asiakkaillemme, tutuillemme sekä yhteistyökumppaneillemme menestyksekästä ja hyvää vuotta 2014!

- Menni -